Varm sjokolade

Hva er vel bedre enn varm sjokolade en kald høstkveld eller en bitende vinterdag? Vi liker den med chili. Da varmer den ekstra godt. Chili og sjokolade er en super kombinasjon. Varm sjokolade kan alle lage, men ønsker du å lage vår, gjør du følgende:

kakaopatur

[4 porsjoner]

2 plater kokesjokolade (200 g)
1 vaniljestang
1 chocolate scotch bonnet chili (eller den du har)
1 liter helmelk

Skrap ut frøene og finhakk ønsket mengde chili. Ha alle ingrediensene i en gryte, også vaniljestangen og varm opp. Det trenger ikke å koke. La det heller stå å kose seg en stund, så smaken fra chilien og vaniljestangen kommer til sin rett.

Hell på termos å ta med ut på tur eller server den med en gang. Gjerne med krem.

TIPS: Sprit opp søndagsturen i marka med en litt ekstra varmende Mexico-inspirert variant. Mexico og langrenn – tja, hvorfor ikke. Gjør som i oppskriften, men slå oppi litt Tequila rett før servering.

Foto: Markus H. Thorsen

Vi er ute med boka CHILIBØNDER I BYEN. Kjøp boka her

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *