Franske bønner

bilde[2]

Går du med tanker om å skaffe deg småplant i den såkalte 80-100 cm klassen kan således franske bønner virkelig være noe å tenke på. En kraftig stilk i grønn farge som går over i diskre blader, også disse i fargelagt i plantens originalkulør som til slutt ender opp i en gedigen belg som huser de franske bønnene. Derav navnet. Franske bønner er en drivstoff gjerrig kontinental frekkas som skyter fart selv etter kun beskjeden vanning og strekker seg lengre enn man kanskje vil tro med minimalt vedlikehold. Slett venstrehåndsarbeid vil kunne føre deg nærmere en av belgfruktenes klassikere mye raskere enn du kan ane og er derfor et godt alternativ til mange andre varianter i samme familie som er å finne på markedet. Ved å ha lagt et grunnarbeid verdig denne franskmann, som å sørge for god drenering ved å bruke en såjord som inneholder litt sand samt plassere den i omgivelser som kan minne om det geografiske landskap som hans fetter og kusine befinner seg i langsmed cote d’azur, nokså solrikt, skal dette være en av småplantefamiliens sikreste kort.

Før anskaffelse av en fransk bønne bør du ha jord, potte og vann tilgjengelig. Stikk noen erter 1 cm ned i jorden. Hvor mange kommer an på størrelsen på potta. Dekk til med jord og vann lett.

Etter noen dager vil det spire og den fortsetter med det helt til du ikke kan ha den i potta lenger. Det skjønner man raskt når er da franske bønner har en tendens til å ta helt over. Plant de over i kasser, krukker eller lignende og bygg små espalier eller sett pinner som de kan klatre oppover. Når plantene dine har kommet ut, vel og merke når det ikke lengre er frost på natta er det bare å sørge for at den  trives, noe som vil si at den ikke skal gå tørr og den vil garantert gi mye tilbake.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *