Det er ikke verre vann enn det stillestående

Alt liv trenger vann. Når vi planter våre vekster er vanning noe av det som bekymrer oss mest. Skal de skjøre små druknes i vann eller skal vanningen utsettes til de såvidt holder seg oppreist. Det verste som kan skje er kanskje det første. Vi pleier derfor å si:

Ikke vann for mye – Det er ikke verre vann enn det stillestående

Bruk av redskap

sprayDet er viktig å bruke egnet redskap for vanning. Bruk potter med hull i bunnen slik at det overflødige vannet renner ut og ikke oppholder seg utenfor syne nede i jorden. Da vil nemlig røttene råtne. En sprayflaske, eller skje som brukt i videoen under, anbefales slik at strålen ikke blir for tung for planten. Med skje kan du dessuten sikte inn strålen på en unik måte. Vi gjør oppmerksomme på at denne metoden gjelder for planter som nettopp er sådd og som såvidt har sett sine første dager. I et senere blogginnlegg kommer vi tilbake med tips og triks for vanning av større småplant.

Temperatur, en henvendelsegjenganger

Vi får mange henvendelser som går på vannets temperatur. Tenk deg tilbake til en dag med regn. Hvor varmt er egentlig regnvannet? Prøv å gjenskap dette når du vanner din småplant. Regnvannet kan kanskje oppfattes som kaldt når man er ute, men det er ofte fordi man er litt dårlig kledd. Svaret er at vannet bør være litt lunkent.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *