Chilisalt

Det finnes få ting som er så viktig på kjøkkenet som salt, og her viser vi deg varianter av smaksatt salt som vil gjøre underverker med maten din.

Hvor ofte har du ikke kjøpt en urteplante på butikken fordi du skal lage en matrett, for så å se den dø noen dager senere? Bruk derfor urtene til å lage smaksrikt salt, i stedet for å kaste dem. Gjerne med ulike chilikombinasjoner. Her er det bare å eksperimentere.

chilisalt

Smokey salt [1 dl]

1 dl havsalt

2 habanero lemon chili, røyket

Skallet fra 1 sitron

Hell saltet over i en blender eller en morter. Tilsett hakket røyket chili og sitronskall, og kjør eller støt til en fin masse.

Spre deretter saltet utover et bakepapir og la det ligge til tørk i cirka ett døgn, eller til saltet er

tørket. Oppbevares i en lufttett beholder.

 

Spicy pizzasalt [1 ½ dl]

1 dl havsalt

2 dl blanding av fersk basilikum,

timian og oregano

1 serrano chili

Hell alt over i en blender eller morter. Kjør eller støt til en fin masse.

Spre deretter saltet utover et bakepapir og la det ligge til tørk i cirka ett døgn, eller til saltet er tørket.

Oppbevares i en lufttett beholder.

 

Chilisalt med sitron [1 dl]

Dette saltet passer perfekt til kylling eller fisk.

1 dl grovt salt

1–2 aji blanco cristal chili

skallet fra 1 sitron

Hell saltet over i en blender eller morter. Tilsett hakket chili og sitronskall, og kjør eller støt til en

fin masse.

Spre deretter saltet utover et bakepapir og la det ligge til tørk i cirka ett døgn, eller til saltet er

tørket.

Oppbevares i en lufttett beholder.

 

chilisalt kutt2

 

Foto: Markus H. Thorsen

Vi er ute med boka CHILIBØNDER I BYEN. Kjøp boka her.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *