Barbequesaus

Det finnes ikke noen bedre følelse enn å lage barbequesaus med ingredienser fra egen chilifarm.

sauser

Barbequesaus

[7 ½ dl]

3 pærer

1 liten rødbete

1 hvitløk

5 rødløk

4 spansk pepper chili

10 dadler

3 ts grov sennep

4 ss brunt sukker

2 ts paprikapulver

2 ½ dl eplesidereddik

2 chipotle chili

2 ancho chili

Først skal du bake en del av ingrediensene i ovnen, så sett den på 180 ºC. Kutt pærer og rødbete i to og legg i en ildfast form sammen med en hel hvitløk med skall.

Skrell rødløken og legg i samme form. Bak alt i ovnen i to timer. Etter to timer tar du formen ut av ovnen, og har alt over i en blender. Bruk en skje for å skrape ut kjøttet fra rødbete- og pærebitene. Hvitløken kan du lett presse ut med hånden.

Tilsett chili, dadler, sennep, sukker, paprikapulver og eddik og kjør massen i noen minutter.

Smak til med chipotle og ancho til slutt. Dette gir røyksmaken, og mengden du bør tilsette avhenger av hvor mye røyksmak det er i chiliene. Prøv deg fram.

Hell sausen over i en kjele og la den koke i cirka 30 minutter med lokket på.

Hell sausen over i sterile glass.

Oppbevares i kjøle skap.

Foto: Markus H. Thorsen

 

Vi er ute med boka CHILIBØNDER I BYEN. Kjøp boka her.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *